– Ne postavljajte sebi male ciljeve, ne bavite se ogovaranjem, vaša požrtvovanost će uvijek da se vidi. Kada budete radili, onda ćete dostići najviše ciljeve. Sanjajte velike snove, kada ih ne sanjate, teško da možete nešto da udarite – rekao je Vučić mladim sportistima.

Vučić je istakao da je Srbija njihova zemlja.

– Ovo je vaša zemlja, Srbija vas uvijek čeka, Srbija vas beskrajno voli i želim vam puno sreće i da prigrlite velike snove – naveo je Vučić.

Kako je ukazao, sportski duh stvara dobre i vrijedne ljude.

– Oni koji se bave sportom znaju da gube, ali znaju i da pobjeđuju – kazao je Vučić.

Više od 200 mladih sportista sa KiM, kao i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske i regiona borave u Beogradu od 1. avgusta u okviru ljetnog sportskog kampa.

Osim treninga dva puta dnevno, koji sprovode vrhunski treneri i stručnjaci, djeca su obišla i znamenitosti prestonice.

Djeca su Vučiću spremila poklon – dres sa potpisima svih učesnika kampa “Srbija te zove 2023”.

Sportski kamp “Srbija te zove”, koji organizuje Udruženje “Sportstars”, održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle” u Beogradu.

Ovaj kamp četvrtu godinu zaredom okuplja djecu iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i o istoriji Srbije i posjećuju značajna mjesta u Beogradu.

Prijemu u Palati Srbija prisustvovali su predstavnici Ministarstva sporta i jedan od organizatora kampa Andreja Mladenović.