Foto: BETA

Vučić je to izjavio upitan na konferenciji za medije u Beogradu o izjavi sociologa Bakića da će biti sukoba u Srbiji i da vlast neće mirno otići.

„To je demokratsko rešenje onih koji kukaju na nasilje, kažu da su ‘duge cevi’ spas. Ajd’ k’o boga te molim, nemoj više da pretiš po tim novinama! (Vuk) Jeremić, (Dragan) Đilas, (Boško) Obradović i Jovo Bakić evo recite mi gde da dođem, ja sam sam, a vas petorica mene jednog prebijte da dobijem te grdne batine – kao boga vas molim uradite to već jednom!“, rekao je Vučić.

Poručio im je da „ne kukaju više i ne plaču po novinama“, a negodovao i zato što tužilaštvo ne reaguje na pretnje, jer je tužioce i sudije postavila prethodna vlast 2012. godine.

Govoreći o suđenju po tužbi Vuka Jeremića protiv njega, Vučić je rekao da se nije pozvao na imunitet, da je istina sve što je rekao o Jeremiću i ponovio da je „Jeremić lopov“.

Vučić je kazao da će se odazvati sudskom pozivu i zamolio poslanike Skupštine Srbije da što pre sazovu sednicu i ukinu mu imunitet.

Predsednik Srbije je rekao i da nije zainteresovan za „medijaciju“ u tom slučaju, i da će, ukoliko bude osuđen, otići u zatvor, jer „nema para da plati odštetu“ koju traži Jeremić.