Beograd, 29. decembra 2021. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic svoju godisnju konferenciju za stampu poceo je temom, koja, kako je rekao jeste najvaznija za nasu zemlju, a to je buducnost, odnosno deca i mladi. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

– Pozivam ljude da učestvuju u referendumu. To nije partijski, to nije politički referendum – rekao je Vučić u video-poruci objavljenoj na Instagram nalogu “SNS Srbija”.

On je naglasio da je predstojeći referendum važan za budućnost Srbije i za to da “uvijek možemo da se ponosimo nezavisnim pravosuđem i samostalnim tužilaštvom”.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović pozvao je ranije danas građane da izađu na referendum i zaokruže odgovor “da”.

Pokret za odbranu Kosova i Metohije koji okuplja niz istaknutih srpskih intelektualaca među kojim su Miloš Ković, Miša Đurković, Mitar Kovač, takođe, je pozvao građane Srbije da masovno izađu na referendum i da glasaju protiv predloženih promjena Ustava zaokruživanjem pouđenog odgovora “ne”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime