On je, takođe, naglasio da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine.

Vučić i Putin su konstatovali da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, obilježenom teškoćama koje je donio virus korona, potvrdile visok stepen međusobnog razumijevanja i prijateljstva.

Vučić je zahvalio predsejdniku Putinu za podršku u borbi protiv virusa korona, a posebno za isporuku vakcine Sputnjik, jer je doprinijela tome da Srbija prednjači u vakcinaciji stanovništva, saopštila je Služba za saradnju medijima predsjednika Srbije.

Dvojica državnika su konstatovali da prijateljstvo Srbije i Rusije niko ne može da sruši, a da su odnosi dvije zemalje stabilni i da idu uzlaznom linijom.

Oni su u dugom prijateljskom razgovoru, razmotrili čitav spektar tema koje pokrivaju oblasti bilateralne saradnje, kao i regionalne i međunarodne situacije.

Vučić je zahvalio na nepokolebljivoj ličnoj podršci predsjednika Putina teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na aktivnoj podršci ruske države po pitanju Kosova i Metohije.

– Rusija razumije naše napore da obezbijedimo mir i stabilnost u regionu i spremnost Srbije za dijalog i kompromis kao jedini način za rješavanje otvorenih pitanja – rekao je Vučić.

Vučić je potvrdio da Srbija namejrava da dalje razvija strateške odnose sa Rusijom i konstatovao da su mogućnosti za ekonomsku saradnju mnogo veće od iskorišćenih.

On je, stoga, rekao da posebnu pažnju treba usmjeriti na povećanje robne razmjene, završetak tekućih i pokretanje novih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata i dalje jačanje saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, kao i vojno-tehničke saradnje.

Predsjednik Putin je, s tim u vezi, istakao značaj rada Međuvladine mješovite komisije za saradnju, nvodi se u saopštenju.

Vučić je naglasio važnost gasovoda Balkanski tok, koji doprinosi energetskoj stabilnosti Srbije.

Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost predsjedniku Putinu na poruci koju je ministar Lavrov pročitao u Hramu Svetog Save.