Predsjednik Srbije tokom sastanka u Moskvi rekao je ruskom lideru da je situacija na Zapadnom Balkanu vrlo kompleksna i da se Srbija suočava sa provokacijama.

Vučić je Putinu poručio da je situacija na Zapadnom Balkanu vrlo kompleksna i da se Srbija suočava sa provokacijama, ali da će sačuvati vojnu neuteralnost.

“Situacija u našem regionu vrlo je složena, potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira”, upozorio je Vučić u ponedeljak u izjavi srpskim medijima u Moskvi.

On je najavio da će sa Putinom razgovarati o bilateralnim odnosima, s jedne strane, koji su politički dobri, ekonomski dobri, ali moraju da budu mnogo bolji, kao i da će razgovarati o situaciji u regionu i svetu, kako bi dobio savete i o tome kako da Rusija nama može pomogne u ostvarivanju nših političkih i nacionalnih ciljeva.

“Razgovaraćemo i o mnogo konkretnih projekata. Oni su od značaja za bolji život naših građana, životni standard naših ljudi, bogatije srpsko društvo”, kazao je Vučić.