Foto: BETA

Predsjednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom rekao da je izuzetno zadovoljan razgovorom sa potpredsjednikom ruske vlade Јurijem Borisovim o pripremi posjete šefa ruske države Srbiji.

– Vjerujem da će njegova posjeta do sada biti najplodonosnija i najplodotvornija u smislu i broja sporazuma i sadržine sporazuma, u različitim sferama društvenog života, koje ćemo zajednički da potpišemo – naglasio je Vučić.

Kako je rekao, za Srbiju su od izuzetnog značaja energetika, infrastrukturni projekti kao i inovacione tehnologija, ali takođe i sve druge oblasti u kojima je imala dobru saradnju, a u kojima može da napravi pomake naviše.

– Јoš jedanput da se zahvalim i ruskom predsjedniku i vama na podršci koju pružate srpskom narodu i Srbiji i u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i što podražavate naše napore za postizanje kompromisnog rješenja, a ne rješenja koje bi nastalo kao rezultat pritisakaka, ucjena i jednostranih rješenja – istakao je Vučić.

Naglasio je još jednom da se sa velikom pažnjom i nestrpljenjem očekuje dolazak predsjednika Rusije u Srbiju, uz uvjerenje da će to biti još jedan “beočug u lancu” naših veoma, veoma dobrih odnosa, bliskih, iskrenih prijateljskih i da ćemo imati priliku da nivo odnosa Srbije i Rusije podignemo za još jednu stepenicu i na još jedan viši nivo.

Vučić je čestitao ruskom narodu i državi pobjedu u Velikom ratu, i ukazao da Srbi tu pobjedu sa najvećim ponosom obilježavaju i pokazuju pijetet prema žrtvama.

– Mislim da je Srbija po broju žrtava vjerovatno prva ili druga zemlja proporcionalno broju stanovnika i teritoriji koju je obuhvatala, na savezničkoj strani naravno, i zato nas sve što se dogodi ili negira ili na bilo koji način umanjuje žrtve našeg naroda, to posebno pogađa – rekao je predsjednik Srbije.

Zato želim, naglasio je predsjednik Srbije, da se zahvalim na poštovanju koje ste ukazali prema srpskim žrtvama, a srpski narod i građani Srbije to i te kako umiju da cijene.