„Ovako bi trebalo da izgleda srpska fabrika vakcina koju gradimo sa našim partnerima iz UAE i Kine. Uskoro kreće i izgradnja pogona za proizvodnju PCR testova. Ponosan na Srbiju i njena dostignuća u medicini, farmaciji i zdravstvu“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Vučić je još u martu mesecu najavio, tokom boravka u Abu Dabiju, da će se u Srbiji, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, pokrenuti proizvodnja vakcine protiv koronavirusa kineske kompanije Sinofarm.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

To će biti potpuno grinfild, nova fabrika za vakcine, za Sinofarm vakcine, rekao je on, dodajući da je dogovoreno da se fabrika završi i krene u proizvodnu od 15.oktobra.

„Imaćemo od tada velike količine vakcina za nas, ali i za ceo region, jer ćemo morati pa makar po bukvalnoj ceni koštanja da dajemo vakcinu regionu, jer je sve to što mi budemo naše ljude izlečili ili preventivno delovali ne vredi ako u regionu postoji problem“, objasnio je Vučić nakon sastanka sa princom prestolonaslednikom Abud Dabija Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime