On je posle sastanka sa epidemilozima i premijerkom Anom Brnabić naveo da će razgovarati sa predstavnicima stranaka da do aprila bude više debata na TV stanicama.

„Posle toga možemo da pojačamo kampanju, a na otvorenom i sada možete da držite skupove. Ako budemo imali mnogo težu situaciju, zna se koja su ustavna rešenja. Što se tiče izbora, spremamo se za 26. april, ali ako i bude pomeranja, biće za dve do tri nedelje, neće biti novog ciklusa“, naveo je Vučić.

On je sa premijerkom Anom Brnabić i epidemiolozima dogovorio nove mere, a jedna od njih je zabrana svih skupova u zatvorenim prostorima.

Profesor ustavnog prava Slobodan Orlović rekao je danas za portal Nova.rs da Ustav predviđa odlaganje izbora u slučaju proglašavanja vanrednog ili ratnog stanja.

„Održavanje izbora u tim okolnostima, objektivno i bez rizika po državu i građane nije moguće. Uvođenje vanrednog stanja odlukom Skupštine zbog zarazne bolesti, koja ugrožava građane, moglo bi da suspenduje biračko pravo najduže na 90 plus 90 dana“, naveo je Orlović.