Povodom medijskih navoda da je Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan dobio 30.000 dolara, stan i auto od Danila Vučića i njegovih neimenovanih prijatelja, Vučić je kazao da „nema ništa protiv“ da nadležni rade svoj posao ali je i „zamolio“ Poresku upravu da to čini sa njegovim sinom „kao i sa velikim tajkunima“.

„Ako neko kaže da je dao svoj prilog, onda kažu da Poreska uprava treba da ga ispituje i to sve rade u mediju pod direktnom kontrolom Dragana Djilasa a kada gospodin Subotić kaže da je dao 10 miliona evra tada jedinstvenoj Demokratskoj stranci, tada valjda Poreska nema šta da ispituje“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Boru posle otvaranja rudnika „Čukaru Peki“.

Ocenio je da pojedini mediji puštaju „besmislice“ protiv njegove dece „ne zato što je bilo ko od njih zgazio kakav zakon“ već zato što „svima žele da pokažu da imaju jednu metu“.

„To nije naivan cilj. Čak 91 odsto ukupnih napada na ljude iz vlasti su napadi na mene i moju porodicu. Smisao toga je da odvrate svakog, pa i ljude u stranci koju još vodim, da kažu nešto lepo o Vučiću. Kriminalizujući porodicu žele da pokažu kako iver ne pada daleko od klade makar nikada ništa sporno nisu pronašli“, naveo je predsednik Srbije.

Ocenio je da su napadi na njegovog sina „izraz potpune političke nemoći“.

„Više napada je bilo u prethodnom periodu na Danila nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno. To govori o svima, i o jednima i o drugima“, dodao je Vučić.