Vucic

Aleksandar Vučić je, nakon prijema mladih šahista, upitan kako je stanje u dijalogu, ako bi se govorilo jezikom šaha, kazao da smo bili u očajnoj poziciji.

„I dalje smo u vrlo teškoj poziciji. Ima još po koja figura na tabli. Moguće je da se borimo, da probamo da izvučemo nekakav remi, iako će biti vrlo teško“, rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvatska i Albanija braća po oružju, Vučić je rekao da to dovoljno govori o težini našeg položaja i koliko neki ne žele naš napredak.

„Čestitam na izjavi. Nama nisu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo da gledamo da napredujemo ekonomski“, poručio je Vučić.

Rekao je da, što se oružja tiče, neki moraju da žive u prošlosti.

„Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima mene niti Srbiju. Ako neko misli da treba da me to posebno plaši, ne plaši me ni najmanje. Mi radimo svoj posao, da što više pametne dece imamo, koja gledaju u budućnost“, rekao je Vučić.

Istakao je da je uveren da, ako postoji svest da je politička veština dobijanje mogućeg, a ne ispunjavanje snova, Srbija ima budućnost.