Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije išao u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, jer bi tamo morao da razgovara sa albanskim, evropskim i svetskim predstavnicima, a da ne zna šta bi govorio.

“Nisam hteo da idem u UN jer bih tamo morao da imam razgovore i sa albanskim i evropskim i svetskim predstavnicima, a ne znam šta bih govorio. Ja želim suštinski napredak. Ako ste spremni doleteću istog časa u Brisel ili na Grenland”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Nišu i dodao da ne želi da sluša iste priče.

On je posle sastanka sa predstavnicima okruga juga Srbije, novinarima rekao da je zadovoljan nastupom delegacije Srbije u Generlanoj skupštini UN i da su obavili dobar posao.

“Lepše mi je u Nišu, nego u Njujorku, u Njujork idem ako nešto mogu da rešim, a znao sam da to ne mogu. Imao sam poverenja i u (premijerku) Anu (Brnabić) i (ministra spoljnih poslova) Ivicu (Dačića)”, rekao je Vučić.

On je dodao da mnogi kritikuju vlast da ne razgovara o manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, ali da je srpska delegacija podnela konkretan predlog kako da se to pitanje reši.