On je najavio je da će danas, u razgovoru sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji, zamoliti da nastave proteste mirnim putem, a da će država međunarodnoj zajednici nastaviti da ukazuje ne samo na štetnost, već na pogubnost mjera Prištine koje dubinski razaraju mir i stabilnost.

– Situacija nije nimalo laka. Zavisite sve vrijeme od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Kada se neko ponaša nepravno ili protivpravno, ograničene su mogućnosti djelovanja – istakao je Vučić, poslije otvaranja pogona južnokorejske kompanija “Eseks Јurop” u Zrenjaninu.

On je rekao da je srećan što su se Srbi podigli i probudili i što razumiju koliko su pogođeni mjerama, i što su pokazali da su i te kako značajan politički faktor na KiM, što su na civilizovan i dostojanstven način pokazali razliku između sebe i onih koji su svoje mjere provodili u djelo.

Izrazio je nadu da će međunarodna zajednica imati dovoljno snage i razuma da izvrši dovoljno veliki pritisak na one koji sprovode nepravdu, koja je postala svakodnevnica.

Vučić je, na pitanje da li se nada da će Priština uskoro povući svoje mjere, rekao da se nada, ali da ne vjeruje u to.