Foto: Printscreen

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić je naveo da je odlučio da odgovori na njenu tvrdnju datu listu Danas, pre svega “zbog građana Srbije i zarad istine”.

“Malo je reći da ne znam šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi. Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije”, rekao je on.POVEZANE VESTI

Kako je kazao, od prijatelja medicinskih stručnjaka, saznao je da je ta tvrdnja, “blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine”.

“Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest”, rekao je Vučić.

On je istakao da je zbog toga danas potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste. Vučić je rekao da se od početka premijerskog i predsedničkog mandata trudio da se ne razlikuje od “običnog naroda”.

“Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci”, rekao je navodeći da je lično iskusio “isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na koronavirus, pa je i na taj način delio sudbinu građana”.