Moramo da se poštujemo i da znamo da Srpske nema bez Srbije, a ne znam kako bi Srbija preživjela da poslije svega što se dogodilo ostane bez Srpske – rekao je Vučić za Televiziju Pink.

Vučić je rekao i da zbog Srpske trpi pritiske iz međunarodne zajednice, ali da su oni mnogo veći zbog Kosova, te pomenuo kako u Srbiji postoje ljudi koji smatraju da se Srpska ne tiče Srbije.

On je dodao kako mu je čudno da se uvijek prebacuje Srbima u Srpskoj da su oni ti koji krše Dejton, što nije tačno.

Vučić se prisjetio i programskog dokumenta SDA koji smatra veoma važnim i na koji treba obratiti pažnju, jer se tu govori kako treba da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i nestane Republika Srpska, de facto.

On je dodao da je pitao ljude iz međunarodne zajednice odakle im obraz da bilo šta pitaju nekog u Srpskoj, ako ćute na taj dokument, a da su oni slegli ramenima i rekli da je to problem sa svima.

Vučić je podsjetio na posjetu Šefika Džaferovića Sandžaku, te ispričao kako ga je Džaferović zvao da mu kaže da želi doći u Novi Pazar, jer SDA Sulejmana Ugljanina drži neki skup, što mu je i obezbijeđeno, a tog dana je Ugljanin traži specijalni status za Sandžak.

Iako su, kaže, očekivali da će mu zabraniti ulaz, on ih je pustio, ali je u telefonskom razgovoru jednog od zvaničnika BiH upitao da li ikada razmišljaju o tome da za tri opštine traže specijlni status i da ne treba da zaborave na 63 opštine u Srpskoj.

– A ja ne tražim ništa više od onoga što je Dejtonom propisano. Samo da se poštuje Dejton i ništa više od toga, ono što je zapisano u Ustavu BiH, a vi ovdje dolazite da tražite specijalni status za nešto što nije čak ni upravni okrug – dodao je Vučić.

On je ukazao na to da su potrebni dobri odnosi sa cijelom BiH, ali da će Srbija podržavati Srpsku koju voli, te najavio da će uskoro ići i u Drvar u Federaciji BiH da otvori fabriku koju je obećao narodu tamo.

Vučić je rekao večeras i da je ponosan na srpski narod u Crnoj Gori koji podignuto drži glavu, te naveo kako je spreman da uvijek razgovara sa Milom Đukanovićem, ali napomenuo i da treba brinuti o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori.