aleksandar Vucic

“Izbori će biti kada zakon i Ustav to kažu, a onaj ko ih bude ometao biće sankcionisan”, izjavio je Vučić za Pink.

On je istakao da opozicija ima pravo da bojkotuje izbore, a da je na njemu da zaštiti ustavni poredak, a ne da učestvuje u njegovom rušenju.

“Danas nije vanredno stanje. Bilo je vanredno stanje kada su oni pljačkali državu, a ipak su izbori redovno bili održavani”, rekao je on.

Vučić je kazao da deo opozicije želi da uđe u vladu tako što će ih “postaviti neki Gonzales, neki Mekalister”.

“Džaba su krečili”, dodao je on.

Vučić je, govoreći o rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović, kazao da on svojom jučerašnjom izjavom nikog nije vređao i upitao šta je nepristojno u tome što je rekao da je “ona u političkoj ljubavi sa pripadnicima stranke opozicije”.

On je blokadu Rektorata ocenio kao jedan “užasan politički potez, koji ruši autonomiju Univerziteta”.

“Rektorka sada kaže sve mi je dozvoljeno, to si onda mogla da uradiš i prvog dana”, kazao je Vučić o postizanju dogovora o deblokadi Rektorata.

“Kao zona sumraka – Đura je došao, malo te je tukao, ti si se onda zahvalio Đuri što te je malo tukao, i onda si rekao: ‘Ja podržavam sve to što Đura radi i nastaviću s tim’. A onda su oni na sve to rekli: ‘E, al’ to što je Đura tukao, mi sad ne damo tog što ga je Đura tukao'”, kazao je.

On je naveo da nije on “dirao rektorku, već studenti koji su blokirali zgradu”.

“Ne damo ni mi rektorku”, izjavio je Vučić i upitao šta je bio smisao cele akcije blokade Rektorata.

On je kazao da u Srbiji niko nikada nije “zatvarao i blokirao rektorku”.

Vučić je naveo i da kampanju protiv ministra finansija Siniše Malog vodi profesor na Univerzitetu u Vizbadenu Raša Karapandža “koji optužuje srpsku državu za zločine nad Albancima i podseća celu svetsku javnost da su Srbi ubijali Albance i sahranjivali ih u Batajnici”.