“Žene su stale u odbranu svoje zemlje, svih institucija i pobedile siledžije i nasilnike. One zaslužuju divljenje i voleo bih da sam mogao da budem funkcioner skupštine grada, da bar na neko vreme podelim to s njima”, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je pozvao “institucije sistema da počnu da rade svoj posao”.

“Ko u institucijama ne sme da radi svoj posao, neka se skloni. Nama su potrebne institucije koje poštuju i deluju u skladu sa zakonom… A ovim damama hvala što su pokazale da imamo snage da se izborimo s fašizmom, sa onima koji takvu ideologiju Boška Obradovića slede, da možemo i moramo da pobedimo mi koji želimo slobodnu, demokratsku i odgovornu Srbiju”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da “nasilje neće proći” i da će država “uspeti da se izbori sa siledžijama”.

“Neće oni da upadnu u TV Pink, jer im neće biti omogućeno. Ovde smo vagali do poslednjeg trenutka, ne želeći da nasednemo na njihove provokacije, sve rade ne bi li izazvali intervenciju policije. Policija će u jednom trenutku morati da deluje, ali želimo da pokažemo o kakvim siledžijama je reč, da se ne bi desilo da se nešto slučajno dogodilo”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o najavljenoj protestnoj šetnji do zgrade Pinka u subotu.

On je rekao da je sloboda kretanja ustavom zagarantovana i da niko nema pravo da to nekome uskraćuje, ali da je za državu bilo veoma važno da izbegnu sukob kako bi svima pokazali o “kakvim se nasilnicima radi”.

“Oni misle da će nasiljem nešto uspeti da urade, ali ja pozivam gradjane da ne slede takve ideje nego da na demokratskim izborima, u skladu sa demokratskim normama, izaberu za koga će glasati i da izaberu svoju budućnost”, rekao je Vučić.