Foto: BETA

“Neće postići ništa sem dreke i buke”, rekao je Vučič za TV Pink i izrazio nadu da će razumeti potrebu da se razgovara u parlamentu.

Vučić je naveo da su jutros oko 5 sati batinaši i hulagani upali u opštinu Stari grad i izbacili odbornike SNS, dok je hitna pomoć u Paraćinu jedva uspela da pruži pomoć jednom odborniku koji je dijabetičar.

Istakao je da ga brinu motke koje su, po dojavi, pronađene u Osnovnoj školi “Drinka Pavlović” u Kosovskoj ulici u Beogradu, navodeći da su one pronađene najverovatnije za napad na Savez za Srbiju.

“Hteli bi to da prepišu režimskim batinašima i da oni ispadnu žrtve. Mislim da to ljudi razumeju i zato smo ih pozvali 19. aprila da pokažemo da nam to ne treba, da to ničemu ne služi”, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, lider pokreta Dveri Boško Obradović imao je plan da sinoć uđe u Skupštinu i započne štrajk glađu, ali da je država svojim odnosom prema njima pokazala da je iznad njih.

“Evo, svaka vam čast, ogromni su vam rezultati. Veoma ste nas ugrozili, noćima nismo mogli da spavamo. Ako možete da produžite još sedam dana da sebi snizite rejting i to je sve”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima opozicija može da postavi tri-četiri šatora, maltretira Beogradjane i prlja Beograd.

“Neće oni ništa da zauzmu, nikakve institucije, biće sklonjeni”, poručio je on.

Veliki protest opozicije “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona” biće održan danas u 15 sati ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

“Nemam problem što će se okupljati, što će njih nekoliko hiljada reći šta misli”, rekao je Vučić i dodao da Srbija
mora da pokaže toleranciju, ali ne i prema nasilju.

“Nećemo ih ometati u povicima, usklicima, psovkama, ali u nasilju hoćemo”, rekao je Vučić.