Izvor: REUTERS/Pool

“Sigurno je da Evropa želi jasnu ulogu u daljem dijalogu Beogradu i Prištine”, rekao je Vučić, ističući da je stav Srbije i dalje da prvo moraju da ukinu takse, pa da tek onda može doći do nastavka dijaloga.

 On je ocenio da je francuski predsednik Emanuel Makron želeo da pokaže evropsku posvećenost rešavanju problema na evropskom tlu.

“Ja sam bio realističan, pomalo pesimističan”, dodao je Vučić.

Vučić nije hteo da odgovori na pitanje kome je francuski predsednik bio naklonjeniji na sastanku, Tačiju ili njemu. “Bolje je da to prećutim”, kazao je.

Upitan da li je francuski predsednik nešto rekao o kosovskim taksama na robu iz Srbije, Vučić je kazao da je to “već bezbroj puta slušao” i da to “nije neka tajna ni za Tačija niti je pitanje o kom se raspravlja”.

“Čekamo da vidimo kada će da ukinu takse i da krenemo da razgovaramo, ako žele da razgovaramo o postizanju kompromisa”, dodao je.

Povodom kritika na račun incijative “mali Šengen”, Vučić je rekao da Srbiji treba otvoreno tržište. “Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Albanijom i sa Severnom Makedonijom… Da ništa ne znate, svako bi to razumeo osim srpskih političara u opoziciji. Mi ćemo njima da prodajemo naše vozove, i sve što napravimo u našoj zemlji. Je l’ moguće da neko toliko ne razume ekonomiju da to morate da mu crtate”, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime