screenshot

Vučić je to izjavio povodom vesti da su najmanje dve osobe, koje su prisustvovale nedavnom skupu AIPAC, pozitivne na koronavirus.

“Juče je jedan političar rekao – hajde da odložimo izbore. A, onda, ‘ako bi moglo Vučić da umre…”, Ali, to ne smeju, jer nije pristojno da se kaže, ali bi rešilo problem. Ili, ako bi mogli Vučića da strpamo u karantin, bar do 26. aprila i to bi nam rešilo problem”…, primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Fruškoj Gori.

On je dodao da, prema istraživanja javnog mnjenja, koja je dobio, njegovim političkim protivnicima ni to ne bi donelo dobre rezultate, što je zapravo pravi razlog njihovih predloga da se izbori odlože.

“Ne vredi, ljudi, neće vas narod…”, rekao je Vučić.

Pretnja koronavirusom ozbiljna

On je preneo novinarima da su danas oni koji su imali i 20 odsto, pa pali na 13-14 procenata, sada “svi zajedno nemaju 8 odsto”.

“Neće ljudi pretnje da slušaju, već hoće plan i program“, konstatovao je Vučić. Kako je rekao, iznenadio se kada je video kako neki drugi napreduju, što mu pokazuje da će biti interesantna utakmica.

On sam će, ponavlja, da se bori vrlo ozbiljno za zemlju, te da ozbiljno shvata i pretnju koronavirusom.

“Ali, u političke igranke, neozbiljne i neodgovorne, ne mogu da ulazim. A, što se tiče nečijih želja da neko strada ili da neko bude bolestan… to mnogo više govori o tim ljudima, nego o meni”, zaključio je Vučić.

Inače, lider Dveri Boško Obradović zapitao je da li će vlast zabraniti predizborne skupove, a i skupove opozicije koja bojkotuje izbore, zbog pojave prvog slučaja koronavirusa u Srbiji.