„Upravo u ovom gradu gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji mogu da ugroze budućnost naše dece“, rekao je Vučić na svečanoj promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta.

On je rekao da država modernizuje i jača policuju i da to ne čini radi represije već radi bezbednosti građana.

Vučić je rekao da je posao policajca jedan od najvažnijih i najlepših stvari za koje neko može da se odluči i da će država ulagati u dalje MUP.

On je dodao da su plate povećane i da će biti još povećanja, te da će policajci imati garantovanu egzistenciju za sebe i svoju porodicu, „jer oni za Srbiju daju ono što je navažnije i najteže dati“.

Vučić je kazao i da država nabavlja najmoderniju opremu da bi se se obručunavali sa potencijalnim teroristima i kriminalcima svih boja koji misle da je moguće prodajući drogu da zarađuju veliki novac.

„Naša policija brine o građanima i mi nemamo pravo da na bilo koji način štedimo na našoj policiji“, rekao je Vučić.

Posle govora predsednika Srbije na Trgu Slobode u Novom Sadu pred brojnim prisutnima održan je defile i pokazne vežbe pripadnika MUP-a.