Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove akcije kosovske policije moguće s obzirom da na politički poraz koji je Priština doživela dodajući da će Srbija biti spremna na to.

“Nadam se da će razum i racionalan pristup prevladati kod dela ljudi u Prištini, iako je teško na to računati posle ovog političkog poraza koji su doživeli i plašim se da će ponovo tražiti izlaz za svoju nelagodnu situaciju”, kazao je Vučić.

Dodaje da Beograd mora da bude spreman za to i da očekuje jer ono što su nekoliko puta ponavljali u Prištini jeste da im ne pada na pamet da ispunjavaju obaveze iz Briselskog sporazuma i da formiraju zajednicu srpskih opština.

“Mi ćemo da čekamo da vidimo šta će da kaže Evropa. Sit sam, kao i građani Srbije, svih vrsta licemerja i spolja i iz Prištine, ne znam šta bi svemu tome moglo da se doda”, kazao je predsednik Srbije danas u Aleksincu

Poštujemo Dejtonski sporazum, ne ono suprotno od njega

Vučićje ponovio da Srbija podržava Dejtonski mirovni sporazum i sve što je u skladu sa njim, a da sve što je suprotno od njega neće podržati.

“Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržaćemo, sve suprotno tome nećemo. Za nas je najvažnije da čuvamo mir i stabilnost jer bez toga nema investitora. Poštujemo integritet BIH, onako kako poštujuemo integritet Republike Srpske u okviru BiH”, rekao je Vučić.Kako je dodao i to je baš u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime