“I zbog toga što nije umeo dobro da proceni, a i zbog toga što, pravo da vam kažem, kada ste pre tri meseca mogli da pokažete celoj Srbiji da vas baš briga i pocepate taj doktorat, tada to niste uradili. Sad da ga cepate, besmisleno je i nikakvog smisla nema”, rekao je.

“Ne znam šta bih još rekao. Ja sam, podsetiću vas, kada sam bio u Njujorku, još se Siniša tad ljutio, ja sam mu rekao, ne razumem šta radiš”, kaže on.

Kako je rekao Vučić, zahvalan je “ovom večitom studentu u 31 godini”.

“Ovom političkom lideru “1 od 5 miliona”. Oni su ljudi sve rekli, molim samo ljude da ih pažljivo slušaju, važno je da ih čujemo i da ih slušamo. Oni su rekli da nije bilo upada u Rektorat, da ne bi bilo ovakve odluke, i ja sam sasvim saglasan sa njima. Oni su vam direktno rekli da nije bilo tog strašnog pritiska na ljude, da ne bi tako bilo, i ja sam saglasan sa tim večitim studentom. Zamislite on drži pridike Siniši Malom, koji je bio najbolji student, smešno je porediti njihovo znanje, sad će Siniši Malom da soli pamet Dragan Đilas, Janko Veselinović, Boško Obradović, polupismeni u odnosu na njega”, rekao je Vučić.

Istakao je da “Siniša Mali mora da plati i političku cenu”, kao i da će “videti sve kako i šta u budućnosti”.

“I zbog toga što nije umeo dobro da proceni, a i zbog toga što, pravo da vam kažem, kada ste pre tri meseca mogli da pokažete celoj Srbiji da vas baš briga i pocepate taj doktorat, tada to niste uradili. Sad da ga cepate, besmisleno je i nikakvog smisla nema. Ja mislim da on odlično radi svoj posao i to je ono što mene zanima. Javne finansije nikad u savremenoj istoriji nisu bile uređenije i kad mu drže pridike ovi biznismeni Šoškić i Karapandža, onaj prevarant što je bio guverner Narodne banke, on će da soli pamet Cici Tabaković, Siniši Malom, nije rast dovoljan, ne, nego je dovoljan minus 3,1, a mali je plus 4,4. To morate da slušate sve vreme, te gluposti”, rekao je predsednik.

Kako je rekao, “ako hoćete da vode takvi stručnjaci, da nas ubijaju i uništavaju kao što su radili, izvolite, izaberite ih, za tri meseca su izbori”.

“Nego vidim, nije baš narod nimalo glup i nimalo lud. Ne možete lažima da pobeđujete, morate da radite, morate da imate program i planove, a ne samo da smišljate narednu laž računajući da ćete nešto da napravite”, kaže.

Dodao je da mu je “žao Siniše”.

“Vidim da ga je to mnogo pogodilo, šta ću mu ja, ja sam mu davno savetovao da to pocepa, da ode pred svima da polaže ponovo, da napiše novi rad, on kaže ne, ne, ja sam se borio, mnogo sam truda uložio, evo ti sad. Pogledajte šta kažu ti večiti studenti, nama je rektorka još tad rekla da će sve biti u redu sa odlukom i zato smo napustili Rektorat. A rekla vam je i tad? Znači ona je i tad znala, bez da je čula mišljenje stručne komisije, a i tad je znala kakva će politička presuda da bude, čestitam kako ste to uradili. Ja političke odluke, uvek sam razumeo odlično i nemam ništa protiv političkih odluka, a da se klanjam i poklanjam političkim ili politikantskim odlukama, ne pada mi na pamet, svoju karijeru sam izgradio boreći se protiv neistina”, rekao je Aleksandar Vučić.