Vučić (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije je za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“. 

Aleksandar Vučić Foto: Beta

Aleksandar Vučić Foto: Beta

Vučić je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

– Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujete – pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja. 

Ilustracija, Foto: Direktno.rs

Ilustracija, Foto: Direktno.rs

– I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari – zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju – rekao je Vučić.

Zbog ovog stava predsednika države, Boško Obradović, jedan od lidera opozicije, počeo je danas ispred Narodne skuptine štrajk glađu