Foto: BETA

“Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora sa takvim političarima i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što vredi u Srbiji”, naveo je Vučić u autorskom tekstu za list Kurir.

Dodao je da se ne plaši opozicije, kao ni “kombinacija” koje pravi sa ljudima iz SNS i njenim koalicionim partnerima.

“I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu”, napisao je on.

Vučić je poručio da neće milost, već da želi promene, čak i ka postoji veliki broj onih koji te promene neće “ali hoće da im bude bolje”.

“I omogućiću im i to. Šetaće ti loši političari u Srbiji, baš onako kako ne bi mogli ni u jednoj od svih onih zemalja koje danas izražavaju svoje simpatije za njihove šetnje”, ocenio je Vučić.

Ukazao je i da Slobodna Miloševića, Borisa Tadića, Vojislava Koštunicu “niko nije crtao kao Pinočea ili Hitlera”, ali da njega jesu i da to pokazuje “koliko smo kao društvo napredovali i zemlju demokratizovali”.

Prema njegovim rečima, Srbija više neće biti “oronula kuća”, već “bolja, lepša, čistija i veća”, jer on nije “čovek kompromisa kada je reč o budućnosti”.

Govoreći o Kosovu, on je ponovio da je kompromis jedino rešenje.

“Da kažemo licemerima koji podržavaju tzv. zamrznuti konflikt da je to nemoguće, kao što je nemoguće Kosovo bez Albanaca. Naš posao je da sprečimo da Kosovo ostane bez Srba”, napisao je Vučić.