Srbiji bi ove godine iz Rusije trebalo da stignu jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim “vražjim kočijama”.

“Da vidite kako su to divni helikopteri…Vas ću Hrvate prve provozati”, rekao je Vučić hrvatskim novinarima na konferenciji u Minhenu.

Komentarišući navodnu nesklonost hrvatskih medija, rekao je kako “obožavaju da vode kampanju protiv Srbije i njega lično”.

“Jedva čekate da me svrgnu s vlasti, ali to se neće dogoditi”, rekao je Vučić aludirajući na izveštavanje HRT-a o protestima u Beogradu koje su zvaničnici iz Srbije ocenili neprofesionalnim i pozivom na nasilje.

Vučić je ponovio kako je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu “užas”, tvrdeći da je nemoguće da se nešto slično dogodi hrvatskim sportistima u Srbiji.

Sumirajući rezultate susreta s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović pre godinu dana u Zagrebu, rekao je da je Beograd ispunio 23 od 26 zahteva hrvatske zajednice.

“Voleo bih da to mogu da kažem i za srpski narod u Hrvatskoj, ali bojim se da to nije slučaj”, smatra on.

Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro sarađivati pokazuje primer BiH, smatra Vučić, misleći na saradnju Milorada Dodika i Dragana Čovića.

“I Srbi i Hrvati moraće da sarađuju da bi opstali”, zaključio je on.