BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

– Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkv – objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno miješali u unutrašnje stvari Srbije, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kada iznose svoje stavove o rješavanju kosovskog problema koji je proble Srbije, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže Srbiji lekcije.

– Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja – dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

– Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome – istakao je Vučić.

Crnogorska Vlada saopštila je, nakon što je predsjednika Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, da niti Podgorica “kreira” zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.