Aleksandar Vučić je, nakon prisustva prikazu novoproizvedenog naoružanja, poručio da Srbija nikome i ničim ne prijeti, već želi samo da obezbijedi poštovanje međunarodnih pravila i međunarodno pravnih normi – od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma.

– To su sporazumi koji su važeći, na snazi i moraju da budu poštovani i primjenjivani – istakao je Vučić u izjavi novinarima.

Na pitanje da li Aljbin Kurti pojačava retoriku u odnosu na Beograd zbog unutrašnjih problema, imajući u vidu restrikcije struje, rekao da to ne želi da komentariše.

– Nadam se da neće morati da isključuju struju, jer bi bilo loše za njih, za nas i sve ljude koji žive tamo. U pitanju je veliki novac. Struja može da se kupi na tržištu, ali pitanje je ko može da je plati. Pitanje je da li je donio odluku da se ne zadužuje dodatno ili da li nema novca – primijetio je Vučić.

Naveo je da nije lako, jer je cena struje danas viša od 430 evra, a kada se kupuje za zimu i više od 1.000 evra po megavat satu.

– Kod nas se za megavat sat plaća 40 evra, što je 25 puta više – rekao je Vučić te dodao da je pitanje koliko jedan entiteta, ili neka država taj teret može da preuzme na sebe.

– Mi i dalje imamo novca, uz bezbroj problema koji nam se na dnevnom nivou otvaraju u vezi sa strujom. Za sada uspijevamo da izdržimo. Imamo dovoljno novca da ni na koji način ne ugrozimo nivo javnog duga – rekao je Vučić.

Na pitanje kako tumači reakciju EU, odnosno saopštenje u kojoj se izjednačava krivica Beograda i Prištine za podizdanje tenzija na KiM, i razmjenu zapaljive retorike, odgovorio je da nema nikakav komentar.

– Tako je najbolje – konstatovao je Vučić.