– Moja izjava je bila precizna i jasna, govorio sam o tome da treba da izbegnemo politiku zamrznutog konflikta i da bi zamrznut konflikt mogao u budućnosti da dovede do sukoba, što niko ne bi želeo da se desi – rekao je Vučić i napomenuo da je zbog te izjave i u Beogradu od nekih bio napadan zbog izdaje.

On je, u izjavi novinarima u Batajnici, naglasio da je za Srbiju važna politika mira, te ponovio da je Beograd opredijeljen za dijalog i kompromisno rješenje sa Prištinom.

Upitan o investicijama, Vučić je rekao da očekuje da će do kraja godine nivo direktnih stranih investicija u Srbiji iznositi oko dvije milijarde evra, što će, u uslovima virusa korona biti veliki uspjeh, te procijenio da će od ukupnih direktnih stranih investicija na zapadnom Balkanu Srbija privući više od 60 odsto.

Upitan o borbi protiv kriminala u Srbiji, Vučić je odgovorio da će država pobijediti u toj borbi i da će zaštititi građane, koji, nakon dva ubistva kod tržnih centara u Beogradu, imaju pravo da traže od države da ih zaštiti.

On je rekao da je riječ o kriminalnim klanovima, kojima Srbija neće dozvoliti da postane poprište njihovih obračuna, te napomenuo da su dvojica nedavno ubijenih u Beogradu bila u kontaktu sa nekima iz državnih struktura, što zabrinjava.

Vučić je zahvalio policiji i bezbjednosnim službama za angažovanje u borbi protiv svih vidova kriminala.