Foto: BETA

„Da im pokažemo da ćemo čuvati našu Srbiju od siledžija i nasilnika, da ćemo olovkom da rešavamo našu budućnost, a ne testerama i vešalima“, rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima na „svim pobedama na izborima“ i poručio da slede izbori na kojima će „najubedljivije“ da pobedi.

Vučić je kazao da je predstavnicima opozicije pokazao kada su ga „opkolili“ u zgradi predsedništva u Beogradu, da nema nameru da beži jer je izabran voljom naroda.

„Možet vlast, ali na izborima, ali pošto vi ne možete da pobedite na izborima onda ste za silu, a na silu ništa ne može“, poručio je Vučić predstavnicima opozicije koje je u svom obraćanju više puta nazivao „siledžijama, lopovima i lažovima“.

„Šta god te siledžije hoće da urade jasno je da oni kada idu putevima vide fabrike koje je Vučić otvarao i to ne možete da promenite, a ja kad idem vašim putevima sve što vidim su zabravljena vrata i zakatančene fabrike, kupovali ste stanove u Njujorku i Londonu, kada narod nije imao šta da jede“, rekao je Vučić.

On je optužio predstavnike opozicije za amtosferu nasilja u društvu.

„Kada čovek padne u sred grada na običan kamen kažu da je kriv Vučić zbog atmosfere u društvu; ne lažovi i nasilnici – vi ste odgovorni za ovu atmosferu“, ocenio je Vučić.

Političkom rukovodstvu u Prištini poručio je da će Srbija znati da sačuva mir i građane.

„Imaćemo više snage nego ikada da svoj narod zaštitimo ako u tu situaciju dodjemo“, kazao je Vučić.

Predsednik države je kazao i da je trenutno 300 miliona evra suficit budžeta i da to znači da će penzioneri ove godine imati „dobro povećanje“ penzija i zaposleni u javnom sektru veće plate.

Najavio je i da će za oko 100 dana biti gotvi svi neophodni papiri posle ćega će početi izgradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina.