Foto: BETA

Vučić je izrazio nadu da će Priština konačno razumjeti da bez razgovora neće biti rješenja.

– Problem je što više ne znam šta oni /Priština/ hoće, šta traže od nas, od sveta, šta uopšte hoće – rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska Pčinjskog okruga.

Govoreći o sjednici Savjeta bezbjednosti UN, Vučić je ocijenio da je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja postavio logično pitanje prištinskom ambasadoru – zašto prisustvuje sjednici Savjeta na kojoj se raspravlja o Kosovu i Metohiji, ako smatra da je to šarada.

Vučić je dodao da za njega nije neozbiljno niti je šarada kada ide bilo gdje u svijet – u Brisel, UN, ističući da je ulog veliki.

– Ulog je mir i stabilnost, a ljudi to uzimaju zdravo za gotovo, kao da je to osigurano, a nije. Јedna iskra može da zapali cijeli region. I toga moramo da se pazimo – rekao je on, dodajući da Priština treba da kaže ako joj do toga nije stalo.

On je naglasio da je politika Srbije po tom pitanju racionalna i odgovorna, a ne halabuka i izgovaranje velikih riječi.

– To je politika mira, postepenih koraka približavanja kompromisu ako ga neko želi, a ako ne želi, dovoljno smo jaki da i bez dogovora, uprkos svim problemima sa kojima ćemo se suočavati u budućnosti, nastavimo izgradnju bolje budućnosti za naš narod i građane – rekao je Vučić.

On je ponovio da Priština mora da ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH, jer to razara ekonomiju i povjerenje.

Vučić je danas nastavio dvodnevnu posjetu Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije” tokom koje će obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije.