On je zapitao da li sad treba da objašnjava predsjedavajućem Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisu Zvizdiću, koji je rekao da ga plaši prekrajanje granica, da Srbija nije za prekrajanje granica i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

– BiH, koliko znam, nije priznala nezavisnost Kosova. Zvizdić je mogao da misli na jedne granice – da je Kosovo dio Srbije, pa nema prekrajanja granica. Hvala Zvizdiću što poštuje granice Srbije. A ako je mislio da nema prekrajanja granica u smislu da je Kosovo nezavisna država, čudan mu neki princip, da ima prekrajanja granica Srbiji, a nema drugima – rekao je Vučić.

Komentarišući pisanje pojedinih medija u BiH da Vučić želi razgraničenje sa Prištinom, jer želi da pripoji Republiku Srpsku Srbiji, Vučić je rekao da se u novinama izmisli sve, te da je milion puta ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.

– Nađu neku budalu koja će da kaže – Vučić to radi da bi pripojio Republiku Srpsku Srbiji. Suština je da oni slažu, izmisle nešto, a onda petsto laži sustiže tu jednu laž – rekao je Vučić u Berlinu, nakon sastanka sa visokim predstavnikom Federikom Mogerini.

On je podsjetio da se od albanskog premijera Edija Rame gotovo svake nedjelje može čuti o ujedinjenju Albanije i Kosova i stvaranju “velike Albanije”, a da niko o tome ne piše, nego pišu o onome što izmisle da je rekao Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija protiv prekrajanja granica, ali je uvijek spremna da razgovara o svim rješenjima, te da je zato govorio o važnosti razgraničenju, jer jedne granice priznaju Nijemci, a Rusi druge, Englezi jedne, Kinezi treće.