“Odlaganja izbora neće biti ako stvari budemo kontrolisali. Ali ako bude problema sa rastom broja zaraženih koji ne možemo da kontrolišemo, za nas je zdravlje na prvom mestu. Država će reagovati spremno i odgovorno u cilju zaštite života ljudi”, rekao je Vučić nakon obilaska radova u Kliničkom centru.

On je dodao da ne želi da sluša zahteve za odlaganje izbora zbog opasnosti od zaraze od istih ljudi koji su u vreme pandemije i policijskog časa organizovali proteste ispred zgrade Predsedništva i na Vračaru.

“Računaju da bi korona mogla da pokvari izbore, jer će u septembru da postignu ne znam kakvo čudo. A kada su se okupljali ispred Predsedništva i na Vračaru, u vreme policijskog časa, tada nisu govorili da je to opasnost. A zasmetao im je – i meni je – skup drugačije političke orijentacije na kojem je bilo nešto više ljudi”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Ustav i zakoni su jasni i oni određuju kada se održavaju izbori.

“Izbori već kasne dva ili tri meseca. Mi smo već prešli sve dozvoljene rokove. Ne razumem kako neko misli da ponovo odložimo izbore. U Hrvatskoj čak idu na prevremene izbore, a održavaju ih skoro u isto vreme kada i mi”, rekao je on.

S obzirom na to da je lider pokreta Dveri Boško Obradović ušao u deveti dana štrajka glađu ispred Narodne skupštine, predsednik je rekao da su Obradović i njegovi, kako je rekao, opozicioni saborci govorili da neće sa njim da razgovaraju, jer bi se to smatralo nekakvom izdajom i dodao da zato ne zna čemu bi sa njim razgovarao, “pogotovo jer je izborna kampanja u toku”.

Što se tiče štrajka glađu rekao je da ne želi da ga komentariše i da, kako je izjavio, sakuplja jeftine političke poene.