Posjeta Sabornoj crkvi, čiju izgradnju najvećim dijelom finansiraju Republika Srpska i Srbija, zakazana je za 13.00 časova.

Dodik je ranije izjavio Srni da je cilj ove posjete da sagledaju na koji način i kada može da bude završena kompletna rekonstrukcija, odnosno izgradnja Saborne crkve.

Dodik će u 11.00 časova otvoriti 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru tokom kojeg će više od 860 izlagača iz 27 zemalja predstaviti proizvode i usluge posjetiocima iz četrdesetak zemalja.

Vučić će se u 10.00 časova u prostorijama HDZ-a BiH sastati sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Draganom Čovićem.

Najavljeno je da će se na sajmu obratiti i predstavnik zemlje partnera Kine DŽang Šenfeng, potpredsjednik Kineskog savjeta za promociju međunarodne trgovine, te direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Bošnjakova je najavila da zemlja partner Kina dolazi sa oko 100 preduzeća na 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Zvanice će na sajmu, zajedno sa Bošnjakovom, dočekati premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara LJubo Bešlić.

U ime Hrvatske najavljen je dolazak ministra privrede Darka Horvata. Premijer Hrvatske Andrej Plenković neće boraviti u Mostaru zbog službenog puta u Brisel gdje će biti održan samit EU-Kina.

Bio je najavljen i dolazak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Daferovića, ali je on otkazao dolazak.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, iako je bilo očekivano, neće prisustvovati ovom događaju.

U okviru sajma biće organizovan veliki broj konferencija i stručnih skupova, kao i sajamske manifestacije, među kojima je sajam turizma.

Na sajmu, koji će trajati do 13. aprila na prostoru Slobodne zone Hercegovina, očekuje se 50.000 posjetilaca.