“Otkako je preuzeo funkciju, premijer izuzetno cijeni rad, red, disciplinu, uvijek traži tačnu, preciznu informaciju i ne voli opširne, demagoške priče. Iz tog razloga odlučio je da stane u kraj pričama o diplomama što je u posljednje vrijeme postala tema za dnevnopolitičko mudrovanje”, navodi isti izvor.

U tekstu se dodaje da se u institucijama Srpske uveliko priča o tome gdje je ko i kada diplomirao, ali razloga za brigu nemaju oni koji su zvanje i znanje sticali marljivo i vrijedno.

“Premijer je strog i odlučan da zavede red i prikupi informacije, a ukoliko se utvrde nepravilnosti postupiće se po važećim zakonskim procedurama i angažovati MUP i nadležno Tužilaštvo”, dodaje se u tekstu.

Prema istom izvoru, premijer Višković ne teloriše neznanje i površnost, ali je pravedan i korektan, tako da oni koji nemaju “klikera u džepovima”, nemaju čega da se plaše.

Ovakva inicijativa, dodaje se u tekstu, ide u prilog svima koji stoje iza svojih zvanja, a rezultiraće time da svi oni koji su nelegalnim putem došli do diploma i zauzeli radna mjesta u javnim institucijama budu sankcionisani.

Poslanik u Narodnoj Skupštini Draško Stanivuković, nakon što je saznao za metež koji je nastao u javnim institucijama, pokrenuo je priču o peticiji i potpisima i tako iskoristio cijelu ovu priču u svrhe političkog marketinga i lične promocije, dodaje se u tekstu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime