Na sastanku Viškovića i predstavnika Saveza sindikata Srpske u Banjaluci izraženo je zadovoljstvo što je Vlada u prethodnom periodu realizovala mjere kojima je povećana najniža plata, kao i plate u realnom i javnom sektoru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U okviru konsultacija u vezi s Prijedlogom budžeta Srpske za 2019. godinu i Programom ekonomskih reformi Srpske za period 2019-2021. godina, sagovornici su zajednički ocijenili da će se putem dijaloga i konsultacija socijalnih partnera nastaviti djelovanje u pravcu definisanja zakonskih rješenja i realizacije programa u interesu građana Srpske.

Razmijenjeno je i mišljenje o politici koja je u prethodnom periodu usaglašena sa socijalnim partnerima, kao i o mjerama i aktivnostima koje će biti odrednica u radu nove Vlade.

Na sastanku u Administrativnom centru Vlade razgovarano je i o programima i aktivnostima koje se realizuju u okviru republičkog Ekonomsko-socijalnog savjeta, te o realizaciji Memoranduma koji je Savez sindikata potpisao sa Vladom.

Delegaciju Saveza sindikata predvodila je predsjednica ove organizacije Ranka Mišić, a sastanku je prisustvovala i ministarka finansija Zora Vidović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar pravde Anton Kasipović.