Višković je naglasio da će prioritet biti privatni objekti, da ljudima bude omogućeno da što proje saniraju štetu, da u ovom zimskom periodu ne ostanu bez krova nad glavom.

On je novinarima, nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio ovu opštinu, rekao da će Vlada Srpske zajedno sa opštinom Kostajnica pratiti situaciju i u narednih nekoliko dana sačiniti procjene da bi se pomoglo ugroženima.

Višković je rekao da će se načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović sastati sa stručnim ekipama iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i da će biti procijenjena stabilnost određenih objekata u ovoj opštini.

On je naveo da će sutra biti dat nalog za sanaciju objekta srednje škole u ovoj opštini, te napomenuo da drugo polugodište vjerovatno neće početi do kraja januara, tako da će biti dovoljno vremena za sanaciju.

Višković je istakao da se materijalna šteta može nadoknaditi, ali ljudski životi ne mogu i da je velika sreća u nesreći da u Republici Srpskoj nema ljudskih žrtava.

– Dolazeći ovdje iz Kozarske Dubice do Kostajnice čuo sam se sa ambasadorom Hrvatske u BiH koji se interesovao za stanje s druge strane rijeke. Čuo sam od njega iz prve ruke kakva je šteta nastala u Hrvatskoj. Veliki broj ljudi je povrijeđen, ima i poginulih, pričinjena je velika materijalna šteta i ako saberemo sve informacije s jedne i druge strane, mi možemo biti zadovoljni u BiH kako smo prošli u ovom momentu – rekao je on.

S obzirom na to da se ne može garantovati da se ovakve nepogode možda neće ponoviti, Višković je naglasio da će u opštini Kostajnica biti spremni da obezbijede smještaj ljudima čiji su objekti oštećeni i večeras ne smiju da se vrate u njih da prespavaju.