Radovan Višković (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Predsjednik Vlade razgovarao je sa rukovodstvom preduzeća “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i Mljekare “Pađeni” iz Bileće o trenutnoj situaciji i načinu organizacije proizvodnje u ovim preduzećima.

Predstavnici ovih preduzeća informisali su premijera Viškovića da je organizacija proizvodnje prilagođena preporukama i mjerama zaštite, da se u ovim kolektivima proces proizvodnje i plasman proizvoda odvija neometano, te da u ovim preduzećima nije došlo do otpuštanja radnika, nego da su imali potrebu za dodatnim zapošljavanjem u prethodnom periodu.

Predsjednik Vlade razgovarao je sa predstavnicima kompanija “Mreža-netvork” iz Dervente, “Mega drvo” iz Bijeljine, “Hamdo grup”, “Bema” iz Banjaluke, “Sava” iz Bijeljine, i “Spektar drink” iz Bijeljine.

Ovom prilikom, premijer Višković je sa predstavnicima uprava ovih privrednih subjekata razgovarao o trenutnoj situaciji kada je riječ o proizvodnom procesu, saradnji sa klijentima, dobavljačima i kooperantima, kao i uslovima u kojima se odvija proizvodnja.

Zajedički je konstatovano da u ovim preduzećima nije bilo otpuštanja radnika, da se prilikom organizacije procesa proizvodnje u potpunosti poštuju mjere i koristi zaštitna oprema.

Direktor preduzeća “Bema” Banjaluka, Marinko Umičević informisao je predsjednika Vlade da je trenutno raspisan oglas za 100 radnih mjesta, te da je ovaj kolektiv za vrijeme trajanja epidemije virusa korona zaposlio 10 novih radnika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u redovnom je kontaktu sa predstavnicima rukovodstva lokalnih zajednica i privrednih subjekata u Republici Srpskoj, s ciljem što bržeg prevalizaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.