Prvi sastanak počeo je sa predstavnicima Srpske demokratske stranke.

Na sastanak u Vladu stigli su Vukota Govedarica, Milan Miličević i Miladin Stanić.

U 10.30 časova Koalicije “Zajedno za BiH”, a u 11.00 časova Partije demokratskog progresa /PDP/, najavljeno iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sastanak sa nezavisnim poslanicima u Narodnoj skupštini Srpske zakazan je za 12.45 časova, a u 13.10 časova Višković će se obratiit medijima povodom završetka konsultacija sa političkim subjektima.

U 13.10 na RTRS i našem portalu pratite uživo obraćanje Viškovića nakon završetka konsultacija sa političkim subjektima.

Mandatar će se u 13.15 časova sastati sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, a u 14.15 časova sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske.

Sastanak sa predstavnicima Saveza sindikata Srpske zakazan je za 15.15 časova, u 17.00 časova sastanak sa predstavnicima Konfederacije sindikata Republike Srpske, a u 18.00 časova sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Mandatar Radovan Višković juče je  razgovarao s predstavnicima SNSD-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i Socijalističke partije. O konkretnoj raspodjeli resora ili o imenima budućih ministara, nije razgovarano, a učesnici konsultacija poručuju da bi Vlada trebalo da bude formirana u skladu s rezultatima proteklih opštih izbora.