Iz budžetske rezerve premijera Srpske do sada je uplaćeno 15.000 KM Radetu Čapriću iz Han Pijeska, kojem je na privrednom gazdinstvu nastala velika šteta usljed prirodne nesreće – udara groma, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Sedmočlanoj porodici Stanković u Trnovu, iz istih rezervi odobreno je i uplaćeno 25.000 KM za kupovinu kuće.

Iz budžetskih rezervi predsjednika Vlade izdvojeno je i 5.000 KM za pomoć porodici Ratković iz Banjaluke koja ima jedanaestoro djece, a članovima Udruženju roditelja sa četvoro i više djece Republike Srpske koja se nalaze u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji uplaćena je pomoć u iznosu od 10.000KM.

Višečlanoj porodici Marić, koja je i porodica palog borca, iz budžetskih rezervi premijera Srpske uplaćeno je 10.000 KM, čime su premijer Višković i Vlada Srpske podržali humanitarnu akciju za izgradnju nove kuće ovoj porodici.

Akciju za izgradnju kuće ovoj šestočlanoj porodici pokrenuo je Ratkov rođak Relja Reljić, koji je ranije izjavio Srni da radovi na izgradnji kuće teku planiranom dinamikom, imaju dovoljno materijala, sprat je ozidan, a voda i struja su dovedeni do kuće.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da je iz budžetskih sredstava premijera Srpske za ovu godinu planirano još izdvajanja u humanitarne svrhe, o čemu će, kako su rekli, javnost biti obaviještena.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime