Foto: RTRS

Višković je zatražio da gradonačelnik Prijedora preduzme sve neophodne radnje kako bi bili sankcionisani odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem 1.300 doza vakcine, s obzirom na to da je Dom zdravlja u nadležnosti grada Prijedora.
U situciji kada se Republika Srpska bori da zaštiti zdravlje svojih građana, omogući i ubrza isporuku plaćenih vakcina za potrebe stanovništva u Republici Srpskoj, ne smije se i ne može dozvoliti da se neodgovornim ponašanjem i postupcima pojedinaca ugrožava imunizacija u Republici Srpskoj i ugrozi zaštita zdravlja građana, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
U saopštenju se navodi da je Srpska izdvojila 20 miliona KM, čime je platila milion doza vakcina, što je količina koja je potrebna da 500.000 građana u Republici Srpskoj dobije besplatno vakcinu i svakodnevno se preduzimaju sve radnje da se ispoštuje ugovorena dinamika isporuke vakcina.
Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor izjavio je juče da je u ovom gradu privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine “sputnjik ve”, budući da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do prekida hladnog lanca vakcine.
Okružno javno tužilaštvo Prijedor formiralo je na osnovu medijskih napisa predmet o propadanju određene količine vakcina u Prijedoru, rekao je Srni glavni tužilac tog tužilaštva Mladen Mitrović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime