– Mi želimo da pomognemo našem narodu koji je pogođen u jučerašnjem zemljotresu, jer im u ovim trenucima svaka vrsta pomoći mnogo znači. Mi ćemo naći prostora u našem budžetu da uplatimo oko 20.000 evra, jer Republika Srpska i u ova teška vremena želi da pomogne svom narodu da na što bezbolniji način prođu tu katastrofu koja ih je zadesila – istakao je Višković za Srnu.

On je dodao da je saznao da je, nažalost, među stradalim u zemljotresu u Glini i pet osoba srpske nacionalnosti.

– Tragom te informacije, kontaktirao sam Branku Bakšić, zamjenika gradonačelnika Gline, da je obavijestim da želimo da ponudimo pomoć u ime Vlade Republike Srpske za naše ljude u Hrvatskoj. Prema njenim informacijama i informacijama Nikole Јanusa, predsjednika Savjeta srpskih nacionalnih manjina u Glini, stanje je više nego haotično, ljudi su van stambenih objekata, spavaju u vozilima i dvorištima – istakao je Višković.

Naglasio je da im je potrebna pomoć u hrani, građevinskom materijalu, ćebadima, odjeći, obući…, te da je odlučio da budu uplaćena novčana sredstava u skladu sa mogućnostima Vlade Srpske da bi tim ljudima bar malo olakšali teške trenutke nastale usljed prirodne nepogode.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime