Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima iz oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, energetike i gasifikacije, poput izgradnje auto-puta, hidroelektrane “Buk Bijela”, te aerodroma u Trebinju, čija realizacija predstoji u narednom periodu.

Tokom sastanka je bilo riječi i o predstojećoj zajedničkoj sjednici dvije vlade koja će biti održana u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, Višković je, u ime Vlade Republike Srpske, zahvalio na podršci koju je Srbija u prethodnom periodu pružila Republici Srpskoj pri realizaciji infrastrukturnih projekata, ali i na pruženoj pomoći tokom pandemije virusa korona, posebno kada je riječ o procesu imunizacije.

U delegaciji Vlade Republike Srpske, osim predsjednika Vlade Radovana Viškovića, bili su i ministarka finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Delegaciju Vlade Republike Srbije, osim premijerke Ane Brnabić, činili su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, generalni konzul u Banjaluci, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime