“To nam je veoma bitno radi realizacije budućih investicija”, rekao je Petričević, nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

Prema njegovim riječima, podrška Vlade Republike Srpske i Ministarstva privrede i preduzetništva nije upitna jer Višegrad spada u nerazvijene opštine.

Petričević je istakao da je to ono na čemu će instistirati i nastojati da se na svaki način pomogne ovoj opštini i građanima Višegrada.

On je naveo da se Višegrad uglavnom oslanja na turizam, te da su i privreda i turizam veoma značajni za njegov dalji razvoj.

“Želim da iskažem zadovoljstvo što sam danas u Višegradu i što sam imao priliku u razgovoru sa načelnikom Đurevićem da se upoznam o privrednoj situaciji u ovoj opštini”, naveo je Petričević.

Đurević je rekao da je sastanak bio veoma kontruktivan, te da je razgovarano o planovima za naredni period.

“Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti planove na zadovoljstvo svih, a posebno naših građana. Bitno je ono što smo konkretizovali kao ključne probleme, ne samo u Višegradu i siguran sam da ćemo zajedničkim radom napraviti bolju situaciju u privrednom sektoru”, istakao je Đurević.

On je dodao da Višegrad ima dovoljno radne snage za realni sektor, te da je radna snaga mašinske, metalska i drvne struke uglavnom prisutna u ovoj opštini.

“Vjerujem da opština Višegrad može ispoštovati sve ukoliko se pojavi novi investitor, a opština stoji na raspolaganju i to smo i pokazali u prethodnom periodu”, naveo je Đurević.

On je napomenuo da je u novih sedam firmi zaposleno više od 100 radnika sa tendencijom rasta.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović rekao je da je razgovarano o tome kako pomoći privrednim preduzetnicima.

“Dogovorili smo da sa svih nivoa da utičemo da se pomogne privrednicima. Svi ćemo učiniti sve što je potrebno da se poveća privredna aktivnost u Višegradu, a svjedoci smo da se u posljednje dvije godine to i vidi i da imamo dosta novih radnih mjesta i da su investitori zainteresovani da dolaze u Višegrad”, naglasio je Petrović.

Narodni poslanik Aleksandar Fulurija rekao je da očekuje konkretne rezultate nakon posjete ministra Petričevića Višegradu, a pogotovo preduzeću “Unis”.

Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević otvoriće danas u Višegradu Treću privrednu konferenciju.