Foto: RTRS

“Imate kvalitetne namjenske proizvode i naša predstavništva u NJemačkoj i Vijetnamu predstavljaće vašu kompaniju i njene proizvode u cijelom svijetu”, rekao je Vu Min novinarima u Bratuncu nakon sastanka sa rukovodstvom TRB-a i obilaska proizvodnih pogona.

On je dodao da su impresionirani prezentacijom i dobrodošlicom u ovom bratunačkom kolektivu.

“Predstoji nam da analiziramo utiske i razmotrimo mogućnosti investiranja te obezbijedimo fondove za investicije i da pozovemo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i generalnog direktora TRB-a Slavenka Ristića da posjete Vijetnam i da konkretizujemo buduću saradnju”, rekao je Vu Min.

Izvršni direktor TRB-a Marko Mrkajić rekao je da su delegaciju iz Vijetnama upoznali o svojim proizvodnim programima, planovima i mogućnostima, te da su razgovarali o mogućnostima saradnje.

“Ova vijetnamska kompanija je poznata u svijetu po investiranju u razne oblasti i tokom petodnevnog boravka u Republici Srpskoj upoznati su o potrebama i mogućnostima investiranja u razne privredne grane. Dogovoreno je da se konkretizuju rezultati njihove posjete i da preuzmu investiranje u određene oblasti, među kojima u neke programe u TRB-u”, istakao je Mrkajić.

Privredna delegacija iz Vijetnama prethodno je posjetila Banjaluku i Bijeljinu.