Ustvari, nastavlja se samo plan iz 2015. godine, kada je Obama bio predsjednik, Klintonov partijski kolega. Nema sumnje da se ovdje radi o projektu masovne migracije kao oružja, što su Amerikanci razradili prije više od decenije, a što se već ispoljava u nekim evropskim zemljama, u kojima je dolazilo do oružanih napada, silovanja i ubistva, kao što je slučaj u samoj Njemačkoj. U ovu krizu koja je se kao “iznenada” pojavila na području dejtonske BiH, moramo ubrajati i “događanje tata lava” i ekipe, ponovo pod patronatom SzP, pa time i PDP-a! Želi se da se stvori jedna napeta situacija u Republici Srpskoj, i da se dovedu njene institucije do pucanja.

To radi i Davor Dragičević svjesno kada neprestano uručuje neke nove tužbe, a istovremeno opstruirajući rad nadležnih organa, kada govori da zna za to ko je odgovoran za smrt svoga sina, a neće da objelodani svoja saznanja i dokaze nadležnim organima. Dakle, vrše se višestruki napadi na Republiku Srpsku i na njene institucije da budu paralisane, sve je to orkestrirano iz nama već dobro poznatih centara moći, koji srpskom narodu opet misle samo zlo učiniti! U Srbiji se nalaze već neko vrijeme na hiljade migranata, zašto se nisu pojavili u Srpskoj ranije? Nije nikakva slučajnost da se baš sada masovno pokreću preko granice, upravo par mjeseci pred izbore u oktobru. To nije slučajnost, već se više čini kao da su pokrenuti na nečiji mig, planski. Ne trebamo takođe smetnuti sa uma i pitanje bezbjednosti za građane Republike Srpske, jer nije nimalo isključeno da se među njima nalaze i bivši pripadnici zloglasne Islamske države, koji su evakuisani iz Sirije i Iraka, pa se sada preusmjeravaju na područje Balkana.

Ne zaboravimo i to, da su njihovi čelnici u više navrata i pretili ovakvim razvojem situacije i da će se okomiti na Balkan i gledati da tu isto stvore svoju nekakvu islamsku državu, što političkom Sarajevu sigurno samo pogoduje! Zato, nipošto se ne smiju dozvoliti bilo kakvih centri za smještaj migranata na teritoriji Republike Srpske, baš kao što i predsjednik Dodik to odlučno odbija i u tome treba da ima punu podršku svih institucija i građana Srpske, a Trg Krajine treba ponovo vratiti Banjalučanima, mladosti i životu, a ne dozvoliti više da se od njega pravi groblje i nekakvo kultno mjesto za lešinare!

Na kraju, niko, pa ni Davor Dragičević, uz svo dužno poštovanje njegove lične žrtve i porodične tragedije, apsolutno nema pravo da dovodi u pitanje samo postojanje Republike Srpske, jer su za nju dali svoje živote daleko više Srba, među njima najbolji sinovi i kćeri srpskog naroda, njih oko 30.000! Oni su svojom žrtvom nama živima Republiku Srspku ostavili u amanet da je čuvamo i gradimo, a ne da je urušavamo i olako ukidamo, zarad tuđih interesa!

Komentar dr nauka Darija Vidojkovića