Nemanja Vidić je jedan od dva kandidata za predsednika FSS-a, a već neko vreme se vodi i žestoka kampanja za čelnu poziciju u srpskom fubalu koja je upražnjena skoro dve godine.

Njemu će protivnik 14. marta kada će delegati odlučivati o sudbini predsednika FSS-a biti Zvezdna najveća legenda Dragan Džajić, a Vidć je u nekoliko navrata pričao o svojoj viziji i problemima u vezi sa kandidaturom.

On je u razgovoru za „Nedeljnik“ otkrio i neke detalje svoje kandidature, kao i to kako je otkrio da će mu protivnik biti Dragan Džajić.

„Razgovarao sam sa predstavnicima nekih regiona. Jedan ovek mi je rekao da mu je zadovoljstvo da bude deo mog izvršnog odbora, pa je onda posle sat vremena rekao da se ipak predomislio i zvao me je da mi to javi. Jedan je rekao – nemoj mene, daj molim te nekog drugog. Do četvrtog nisam ni stigao, već su svi objavili da su protiv“.

On se potom osvrnuo i na kandidaturu Dragana Džajića kao i na spekulacije o brojnim protivkandiatima čije se ime spominje u javnosti poput Nenada Bjekovića i Branislava Nedimovića.

„To su spekulacije. Ja pričam samo ono što se stvarno desilo. Da sam razgovarao sa tri regiona i da je jedan bio za, jedan hto da razmisli, a treći odbio. Taj teći mi je rekao da će podržati Džajića. Ja mu kažem, pa on nije kandidat još. On mi kaže – biće. Suština je da nisam protiv sistema, apolitičan sam. Ne želim da ovo pretvaram u politiku, ali ljudi koji trenutno zauzimaju neke funkcije imaju takav pristup i takav način komunikacije. I da zamislite da pobedim na izborima, kako bih ja sa tim ljudima mogao mogao i da primenim neki od svojih principa i donesem promenu koju želim? Izgubi čovek volju i zapita se – šta mi ovo treba? Tako je kada u jednom momentu 70 odsto srpskog fudbala i pre bilo kakvog programa i predstavljanja plana kaže da niste dobrodošli i da vas ne žele. Moje pitanje je zašto?“.

Vidć je potom govorio i o ljudima koji su direktno protiv njegovog dolaska u srpski fudbal.

„Iskreno, ja sam već rekao da je Zvezdan Terzić direktno protiv mene i da je od njega i Crvene zvezde krenula mantra koja se širi i koja meni šalje pogrešne signale“ objansio je Vidić i istakao da ne zna koji je njegov interes u svemu tome.