Foto: RTRS

Kako kažu, Cvijetinović svojim ponašanjem i svkodnevnim radom urušava ugled udruženja te se i dalje ponaša kao da je predsjednik, izjavio je Milan Stević, predsjednik Udruženja.

– Odlukom upravnog odbora Petar Cvijetinović je isključen iz Udruženja, te je ta odluka uredno sprovedena i potvrđena na sjednici Skupštine. Međutim, već godinu dana traju opstrukcije u radu na način da je Petar Cvijetinović zadržao pečat udruženja, i sa njim se predstavlja kao legalni predsjednik – kažu u Udruženju i napominju da se po ko zna koji put ograđuju od svega što radi Petar Cvijetinović, jer on, kako kažu, nije više njihov član.

– Svakodnevno nam stižu raznorazni računi koje pravi dotični gospodin, te na taj način urušava ugled ove slavne jedinice. Apelujem na sve nadležne institucije grada i Republike Srpske da nam pomognu kako bi se riješio problem koji traje već godinu dana, koliko je prošlo od sjednice Skupštine na kojoj je on smijenjen sa funkcije predsjednika Udruženja – rekao je Zoran Zarić, član Upravnog odbora Udruženja veterana Garde Panteri.

Drugog maja navršava se 27 godina od formiranja Garde panteri, koja je u toku odbrambeno-otadžbinskog rata izgubila 100 boraca, jedan nestao, i preko 800 ranjenih. Zarić je pozvao sve članove, rodbinu stradalih, te poštovaoce, da drugog maja dođu na trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini, kako bi položili vijence i odali počast svim nastradalim pripadnicima garde.