david Dragicevic
Vještačenjem je utvrđeno da se u telefonu pokojnog Davida Dragičevića nalaze slike iz unutrašnjosti kuće Rađena koje potvrđuju da je, ipak, kobne noći bio u njihovoj kući, jer postoji i tačno vrijeme kada su slike napravljene.
Članovi grupe “Pravda za Davida” mjesecima tvrde da pokojni David nije bio ni u blizini kuće Rađena, a ni slučajno u njenoj unutrašnjosti već da je sve montirano i podmetnuto – od predmeta koji su pronađeni u njegovim džepovima a koje su Rađeni prijavili da su ukradeni iz kuće u noći provale pa do snimaka nadzornih kamera na kojima se vidi pokojni David.
Iste tvrdnje su iznosili i njegovi roditelji i blogeri koji su uključeni od prvog dana u ovaj slučaj, pripisujući odgovornost tužilaštvu i policiji da montiraju i prikrivaju dokaze.
“Ovi novi dokazi, koji su do sada bili nepoznati, bacaju sasvim novo svjetlo i ruše sve priče o navedenom slučaju koje su do sada iznosili članovi grupe ‘ Pravda za Davida’ . Tužilaštvo je uzelo i izjave od forenzičara u Norveškoj koji su izvršili vještačenje i isti su potvrdili autentičnost i vjerodostojnost vještačenja”, rekao je naš izvor.
Na osnovu ovih činjenica, kaže on, može se zaključiti da je David Dragičević lično napravio snimke svojim telefonom u unutrašnjosti kuće Rađena.
“Ostaje da se oglasi Okružno tužilaštvo Banjaluka i glavni tužilac Želimir Lepir i da vidimo kako će javnosti prezentovati ove nove dokaze, kao i zašto to već nije uradio, znajući da javnost očekuje rješenje ovog slučaja u potpunosti i utvrđivanje potpune istine u vezi sa smrću Davida Dragičevića”, rekao je izvor našeg portala.
Prema riječima našeg dobro obaviještenog izvora, banjalučko tužilaštvo raspolaže ovim dokazima već duže vrijeme.