AP Photo / Evan Vucci

Tramp je velikim slovima napisao „ZAUSTAVITE PREVARU!“

Na tviteru se oglasio i saradnik Donalda Trampa, Ričard Grenel.

Upravo smo završili konferenciju za štampu kojom smo najavili državnu tužbu za zaustavljanje brojanja ilegalnih glasačkih listića u Nevadi. Zvaničnici okruga Klark moraju početi da odgovaraju na pitanja ‘zašto‘. Zahtevamo transparentnost“.

Trampova kampanja tvrdi da su hiljade ljudi koji više ne žive u državi glasale, rekao je ranije neimenovani izvor Rojtersu.

Protivkandidat Džo Bajden povećao je vođstvo u Nevadi za 3.500 glasova, prenosi Rojters. To je inače jedna od država koja bi mogla da odlučuje o predsedniku.

Na uzorku od preko 87 odsto izbrojanih glasova, Bajden ima oko 49,5 odsto glasova, a Tramp ima oko 48,5 odsto glasova.

Nevada donosi šest elektorskih glasova, a Bajden sada ima 264 elektorskih glasova, dok Tramp ima 214.

Pobednik izbora će biti kandidat koji prvi stigne do 270 elektorskih glasova.

Sud u Pensilvaniji presudio je da posmatrači iz kampanje republikanskog predsednika Donalda Trampa mogu da stoje bliže i da posmatraju proces prebrojavanja glasova u Filadelfiji. Međutim Vrhovni sud Pensilvanije, kako prenosi Foks Njuz poništio je odluku nižeg suda o privremenom zaustavljanju prebrojavanja glasova u gradu Filadelfiji, zadavši tako udarac Trampovoj kampanji.

Prethodno je MSNBC objavio da je privremeno obustavljeno prebrojavanje glasačkih listića pristiglih poštom u Filadelfiji, jer su demokrate tražile od vrhovnog suda te države da ukine presudu nižeg suda o posmatračima ovlašćenim za prebrojavanje glasova, prenosi Rojters