Foto: RTRS

Skupština je usvojila i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju kojim se uspostavlja jedinstven i efikasan elektronski sistem razmjene podataka između organa u postupku izdavanja građevinskih dozvola, uz minimalan broj koraka i formalnosti, te jeftiniji postupak s ciljem povećanja konkurentnosti. Јednoglasno je usvojen i zaključak kojim se ovo zakonsko rješenje upućuje u javnu raspravu.

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa pružanje zaštite žrtvi nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i stvaranje uslova za sprečavanje ponavljanja tih slučaja, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim se utvrđuje pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć licima sa invaliditetom koja nisu smještena u ustanovu socijalne zaštite ili u drugu ustanovu na teret budžetskih sredstava.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad drugog dijela 4. redovne sjednice i rekao da će o nastavku zasjedanja javnost biti blagovremeno obaviještena.